Parcuri din București: Drumul Taberei
Parcul Drumul Taberei, cunoscut în trecut și sub numele de Moghioroș, este principala variantă din cartierul cu același nume de a petrece timp în aer liber. Neavând o suprafață prea mare este ușor de înțeles de ce in sezonul cald este aproape întodeauna foarte aglomerat.
Amplasare și acces: Se situează în burta buclei pe care o face Bulevardul Drumul Taberei, iar accesul la el se face cu STB-ul (stații apropiate de autobuz, troleibuz si tramvai), iar într-un viitor încă incert va avea și o gură de metrou pe magistrala M5.
Scurt istoric: A fost inaugurat în perioada comunistă pentru a servi noului cartier construit. În 1976 a fost adăugată o nouă atracție învecinată, un ștrand denumit "La Trei Ligheane", care între timp a primit un nume mai modern și mai impersonal. Se pare că pământul excavat pentru amenajarea bazinelor a fost apoi folosit pentru a înălța un deal artificial care și azi poate să fie cățărat. Parcul a intrat în a doua eră odată cu renovarea majoră din perioada 2013-2015. Schimbarea la față a fost destul de controversată pentru că a înghițit mulți bani (se zicea la un moment dat că ar fi cel mai scump parc din țară!), a cauzat disconfort îndelungat locuitorilor care nu aveau alternative de spații verzi și a redus mult din numărul copacilor vechi.
Facilități și atracții: Printre variantele de practicare a sportului se numără mese de ping-pong, un spațiu dedicat skateboard-ului, un teren de basket și unul de tenis pe ciment. Începând cu 2019 există și un debarcader de unde se pot închiria hidrobiciclete pentru plimbări pe micul lac artificial. Cu rezervare se pot vizita serele tematice care reprezintă un alt subiect de controversă privind utilitatea lor.
Atmosferă: Atmosfera este tinerească, parcul este în general curat și vegetația destul de diversă. Însă în special în weekend-uri devine neîncăpător deoarece e singurul parc veritabil într-o mare de oameni care nu are alte variante.
Distinctive pentru parc ar mai fi podurile curbate, miniamfiteatrul sau marele pod ce leagă două maluri ale lacului. Există și piste de biciclete care sunt cu greu respectate și zone de joacă dedicate copiilor.
Această prezentare nu are pretenția de a fi completă sau total obiectivă, ci are intenția de a oferi o perspectivă scrisă și fotografiată asupra Parcului Drumul Taberei.
Iunie 2020
Comentarii
Trimiteți un comentariu